صحافی کتاب
روش های صحافی کتاب
چهار روش صحافی کتاب متداول مورد استفاده درنشرهنرنو به شرح زیر است:
- صحافی جلد نرم یا به اصطلاح (شومیز)
- صحافی جلد سخت (جلدسازی)
- صحافی مفتولی-منگنه (مجله ای)
- صحافی فنری
در زیر هر روش صحافی کتاب را به تفصیل توضیح می دهیم.
صحافی جلد نرم یا شومیز
PERFECT BINDING
در این نوع صحافی فرم های کاغذ توسط دستگاه صنعتی تاکنی چندین مرتبه تا می شود و توسط تیغه ای که انتهای فرم ها را برای جذب بیشتر چسب پرفراژ می کند برش می خوردند و در کنار هم قرار می گیرند. سپس جلد توسط دستگاه صحافی چسب گرم به انتهای بخش تاشده فرم ها متصل می شود و بعد از آن از سه طرف به اندازه از پیش تعیین شده برش میخورد. طیف وسیعی از کتاب های نشر هنرنو، کتابهای جلد نرم هستند.
صحافی جلد سخت یا صحافی جلدسازی
HARDCOVER / CASE BINDIG
صحافی جلد سخت یا صحافی جلدسازی روشی بسیار سنتی برای صحافی کتاب ها است.این نوع کتاب ها معمولاً از انتهای فرم های تا شده به هم دوخته شده و به داخل کیس با کاغذهای آستر متصل می شوند که به کتاب متصل شده و سپس چسبانده می شوند. سپس کتاب کامل در یک پرس هیدرولیک قرار میگیرد تا به درستی خشک شود و دچار پیچ خوردگی نشود. فرآیندی وقت گیر برای هر کتاب است که هر ماندگاری کتاب را طولانی مدت و بسیار بادوام می کند.
کتابهای چاپ محدود، پرفروش ترین کتاب ها و کتابهای مرجع و کتاب های نفیس با این روش در نشرهنرنو صحافی می شوند.
صحافی مفتول – منگنه
SADDLE STAPLE (FOLD, STAPLE, TRIM) BINDING
در این روش فرم های کتاب به صورتی ترتیب و تا می شوند که داخل هم قرار میگیرند و نه درکنار هم. این روش صحافی بیشتر برای کتاب و مجلات با تعداد صفحات کم استفاده می شود. این فرآیند به دلیل کاهش هزینه اتصال ، ارزان تر است. بیشترین حجمی که در این نوع صحافی استفاده می شود حدود ۶۴ صفحه است. اکثر کتاب های کودک با تعداد صفحات کم با این روش صحافی می شوند. در نشر هنرنو کمتر از این روش صحافی برای کتاب استفاده می شود.
صحافی فنری
WIRO BINDING
صحافی فنری جایگزینی محبوب برای صحافی جلد نرم و سخت است و در شکل ها و رنگهای متنوعی وجود دارد. در روش صحافی فنری ، صفحات داخلی و جلد چند لبه (به طور معمول فرم چینی و ترتیب) کنار هم قرار میگیرند و توسط شانه سیم فولادی محکم می شوند و کتاب نهایی را تشکیل می دهد. کتابهای راهنما و کتابهای کار نمونه های هستند که از این صحافی استفاده می کنند.
مطالب مرتبط
تفاوت نوسازی و بازسازی برند
نوسازی برند (Refresh Branding) و بازسازی برند (Re-Branding) دو اصطلاحی است که در اکثر مواقع به اشتباه به…
ادامه خواندنانواع قرارداد با ناشر
با بروز ناشران غیر متخصص که صرفا با دریافت هزینه از مولف یا مترجم اقدام…
ادامه خواندنقطع یا اندازه کتاب و انواع رایج آن در ایران
انتخاب قطع یا اندازه کتاب در نظر اول شاید سلیقه ای به نظر برسد. اما…
ادامه خواندن
دیدگاهتان را بنویسید